Nyheter

Utställningen Nitti i Eckerö Post och Tullhus 2018

Den första maj öppnar sommarens utställning och den pågår hela sommaren och är öppen dagligen.

http://www.konsthantverk.ax/blog/uppdatering-om-sommarutstallningen-nitti-90-ar-av-alandskt-hantverk/

Konsthantverksutställningen Våga 

pågår i Eckerö Post och Tullhus tom 31.8 2017
31 åländska utställare visar sina vågade alster under sommaren i övre våningen i Posthuset, utställningen är öppen alla dagar och är gratis för alla. I husen runt finns ett trevligt cafe och en butik som säljer handgjord choklad och lokalt hantverk.

Öppet tider och mera info>>

 

Prova drjea

Hos oss finns det möjlighet att komma och prova att dreja, tex möhippa, födelsedag eller en mindre grupp två- tio personer, då får man prova att dreja sin egen kruka och sedan komma och hämta den färdiga krukan när den är bränd. Kostnad: 65€ i startavgift och första timmen, sedan ger jag ett pris beroende hur många som vill dreja och övriga önskemål och uppskattad tid, begär ett pris. siv@lugnet.ax el tel 018 37780

 

Då vår verkstad är en arbetsplats med en tillvekningsprosess är det en del förberedelser att ställa i ordning innan vi kan ta emot provapå drejare, därför är det viktigt att boka tid före.

 

 

Skördefesten på Lugnet Keramik 18-20.9 2015

Öppet fredag och lördag 11-21
söndag 11-16

Välkommen på besök till våran gård, här finns keramikverkstad och butik med handdrejad användarvänlig brukskeramik, allt tillverkat på plats. I butiken finns hela sortimentet smakfullt presenterat och flera fina Skördefest erbjudanden. Under Skördefesten pågar det aktiviteter i verkstaden för stora och små, här kan du se Simon dreja eller testa själv att dreja en kruka. I keramikverkstan kan du vara med i vår lerskulpturtävling där kan du modellera ditt favoritdjur och delta i utlottningen av två muggar.

I vårt serveringstält erbjuder Diana och Henrik från ”BAKA” upp till kaffekalas med nybakade bullar och äppelkaka mm., även salt- och glutenfritt alternativ finns. Till försäljning finns även dagens bröd att köpa med hem såsom skördefestbröd, olika surdegsbröd, slottslimpa och goda småkakor mm. Här finns också Gårdens blombuketter, honung och lite annat smått och gott efter tillgång.

På gården finns Stures Hantverk med trälådor från förr, med gamla logos som är schablontryckta på gammalt vis. Lådorna finns i olika storlekar och varierande utseende.

Tider för olika händelser
 Ugnsöppningen fredag 14.00, Då öppnar Simon keramikugnen på gården och årets nybrända äppelskålar plockas ut och kan genast få följa med en ny ägare hem.

Simon visar drejning
fredag och lördag 18.00-20.00
söndag 12.00-14.00

Prova på att dreja (Under handledning finns möjligheter att prova på att dreja en egen skål, pris 5€)
fredag och lördag 15.00-17.00

Barnaktiviteter som ”lek med lera” och ”lerskulptur” pågår hela tiden och är utan kostnad. Alster som tillverkas under de olika ”prova på” möjligheterna får skaparen genast ta med sig hem.

Skötselråd för drejade och modelerade som du får med hem>>

/lugnetskordefestbanner.jpg

 Sommar och drejning

Nu är det möjligt att komma till Lugnet Keramik och prova på att dreja en egen kruka som du också får ta med dig hem. Passar vuxna och barn från skolåldern som inte är rädda för att få lite kletiga händer. 

Provapå drejningen pågår från 23.6 och tom 30.7 2015
Tisdag, onsdag och torsdag 12-15, avgift 5€.

Välkomna och bli krukmakare för en stund.

 

 

13.5 Vår

Detta är vår mest intensiva tid för att hinna tillverka så mycket som det bara är möjligt till den stundande sommaren. För tillfället är det muggar som drejas, vi har av flera olika modeller och de i olika glasyrer så det blir många muggar som ska fylla hyllorna. 

 

 

 

Påskpaus 2015
4-5 april kl 10-17

påskpaus

Vi startar våren med att öppna för påskpaus så välkommen in till vår verkstad och butik som är öppen för stora och små. Vi visar vår handdrejade brukskeramik och i verkstaden har vi lek med lera med tema påskkycklingar, där får man göra sin egen lilla kyckling för att pryda påskriset med.
Påskpyssel lördag och söndag 12-16, ingen avgift.

Ute på gården där brännugnen finns har Simon just öppnat ugnen med den färdiga keramiken,
och hittar du nåt du gillar kan du köpa med dig hem en pinfärsk skål.

vi finns också på facebook
https://www.facebook.com/lugnetkeramik

    

    

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.